Otomobil Lastiği Hız Sınırı

Otomobil Lastiği Hız Sınırı

 

Hız sembolü, yük endeksi tarafından belirlenen maksimum yükte lastiğin ulaşabileceği maksimum hızı temsil eder. Hız kodları ve bunlara karşılık gelen km aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Aracınızın lastiklerini değiştirirken fiyatlarının düşük olması nedeniyle aracınızın orjinal lastiklerinden daha düşük yük kapasiteli ve hız kodlu lastikleri tercih edebilirsiniz. Ancak bu uygulama teknik olarak uygun değildir. Orjinal lastikleri “H” (210 km/s) olan sürücüler, lastik değiştirirken aracı yüksek hızda kullanmadıklarını  T (190 km/s) yeterli olduğunu söyleye bilirler, ancak araca daha düşük hız kodlu lastik takıldığı zaman lastik üzerine düşen termodinamik basınç arttığından lastik daha fazla ısınır, lastiğin kimyasal olarak yapısı bozulur ve bu bozunma tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Bu hız kodları kış lastikleri ve yedek lastikler için daha düşük olabilir. Bu gibi durumlarda lastiğin üzerinde yazan hız kodu dikkate alınarak bu hızın aşılmaması gerekmektedir. Bir aracın lastiklerini değiştirirken, aracın fabrika lastik boyutuna, lastik yüküne ve hız koduna dikkat etmek güvenli sürüş için mantıklıdır.

Otomobil Lastiği Hız Sınırı

J 100 km/saat
K 110 km/saat
L 120 km/saat
M 130 km/saat
N 140 km/saat
P 150 km/saat
Q 160 km/saat
R 170 km/saat
S 180 km/saat
T 190 km/saat
U 200 km/saat
H 210 km/saat
V 240 km/saat
W 270 km/saat
Y 300 km/saat
ZR 240+ km/saat

 

İletişim

Tüm  İstanbul  Bölgesinde 7/24 Hizmet Alabilirsiniz.




    Whatsapp
    💬 7/24 Lastik Hoşgeldiniz.
    Merhabalar
    7/24 Lastik Hoşgeldiniz.

    Sizlere Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
    Tıkla Ara !