Yolda Lastik Patlarsa Ne Yapmalıyız?

YOLDA LASTİK PATLARSA NE YAPMALIYIZ?

Araba ile seyahat ederken lastik patlarsa ne yapacağımızı araştırdık. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin…

Şehir içinde yada dışında araç kullanırken lastik patlaması çok tehlikeli bir durumdur. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda paniğe kapılmamalı ve arabayı uygun bir yere çekmelisiniz. Daha kötü sonuçlardan kaçınmak için dikkatli olmalısınız.

Lastik Neden Patlar?

Her 50.000.000 km’de bir lastiklerinizi kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Aracınıza uygun olmayan lastik kullandığınızda bu sorunlar ortaya çıkabilir.

Lastiğinizde kabarcık olması durumunda kesinlikle lastiklerinizi değiştirmelisiniz.

Lastiklerin eski olması ve mevsimsel sıcaklık farklılıkları

Yoldaki taş, tahta, metal ve çivi parçaları.

Lastik Patladıktan Sonra Yapılması Gerekenler?

Ucuz lastik şişirme sıvısı kullanabilirsiniz. Bu işlem sizi en yakın tamirhaneye kadar götürebilir. Araçta şişirme sıvısının saklanması tavsiye edilir.

Patlak bir lastik yedek lastikle değiştirilebilir. Önce lastik somunlarını gevşetin ve aracı krikoyla kaldırın. Güvenlik nedeniyle, çıkarılan lastiği lastiğin altına koyun ve yedek lastiği yerine yerleştirin. Son olarak somonları takın ve bijon cıvatalarını sıkın. Bu görevleri tamamladıktan sonra, önce patlak lastiği aracın altından çıkarın ardından krikoyu çıkarın. Bunu doğru sırayla yaparsanız, aracınızın patlak lastiğini kolayca değiştirebilirsiniz. Yedek lastik sizi bir süre idare edebilir. Ancak yetkili serviste aracınıza uygun lastiklerle değiştirilmelidir.

 

Lastik Hasarları Nasıl Tamir Edilir?

Lastik sırtını aşmayan 6 mm’ye kadar olan çivi delikleri veya kesikler, endüstride kabul görmüş prosedürler kullanılarak bir lastik uzmanı tarafından onarılabilir. Lastik patladıktan sonra lastiğin içi kontrol edilmelidir. Radyal lastikleri uygun şekilde onarmak için bir “mantar yaması” kullanılmalıdır (çoğu lastik radyal lastiktir). Boyutu ne olursa olsun, 6 mm’den büyük deliklere veya herhangi bir şekilde hasar görmüş yan duvarlara sahip dişleri onarmaya çalışmayın. Ayrıca diş derinliği 1,6 mm’den az olan lastikleri tamir etmeyin. Patlak lastiği yedek lastikle değiştirmeden önce, doğru hava basıncına, hız sınırına ve kilometre sınırına sahip olduğundan emin olmak için yedek lastiğin yanağını kontrol edin. Lastiklerinizi bir lastik uzmanına kontrol ettirin.

 

Eski Lastik Nasıl Anlaşılır?

Tüm lastiklerde drenaj için 1,6 mm’yi gösteren bir diş derinliği göstergesi bulunur.

Diş derinliği 1,6 mm’ye ulaştığında, lastik yasal sınıra ulaşmıştır ve değiştirilmelidir.

Aracınızı bir Michelin bayisine götürüp kontrol etmelerini ve diş derinliği ölçerek kalan diş derinliğini öğrenmenizi sağlayabilirsiniz.

İletişim

Tüm  İstanbul  Bölgesinde 7/24 Hizmet Alabilirsiniz.




    Whatsapp
    💬 7/24 Lastik Hoşgeldiniz.
    Merhabalar
    7/24 Lastik Hoşgeldiniz.

    Sizlere Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
    Tıkla Ara !